Εκδρομή στο Δίστομο – Μονή Οσίου Λουκά – Λειβαδιά, 20/04/2024

Την 20η Απριλίου μέλη και φίλοι της ΠΕΓΓ συμμετείχαν στην σύντομη μονοήμερη εκδρομή στο Δίστομο – Μονή Οσίου Λουκά -Λειβαδιά . Με την άφιξη στο μαρτυρικό Δίστομο είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο μνημείο του Ολοκαυτώματος ,από κάτοικο της περιοχής ,ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να μας ενημερώσει για το ιστορικό του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος ,που συντελέστηκε και αφορούσε άμαχους αθώους πολίτες ,μικρά παιδιά και ενήλικες. Συγκινηθήκαμε  ,αισθανθήκαμε αποτροπιασμό και αγανάκτηση ,κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και ψάλλαμε τον εθνικό ύμνο ,αποτίοντας φόρο τιμής στα αθώα θύματα .Στη συνέχεια βρεθήκαμε στην περιώνυμη Μονή Οσίου Λουκά Λειβαδιάς όπου  προσκυνήσαμε και θαυμάσαμε τα υπέροχα ψηφιδωτά ,μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς .Το μεσημέρι φτάσαμε στην όμορφη  πρωτεύουσα της Βοιωτίας ,τη Λειβαδιά.Μια μικρή πόλη που εντυπωσιάζει για τα άφθονα νερά της ,τους  πολλούς   μικρούς καταρράκτες ,το καταπράσινο τοπίο, με τα γιγάντια πλατάνια ,στην όχθη του ποταμού Έρκυνα   που τη διασχίζει ,καθώς και για τα περίφημα εστιατόρια της, με το ονομαστό σουβλάκι της περιοχής.  Μετά το μεσημεριανό γεύμα και την μικρή ξεκούραση ,κατευθυνθήκαμε προς την ιστορική Χαιρώνεια  όπου είδαμε το γνωστό  Λιοντάρι ,εδώ αφού θυμηθήκαμε την ιστορική μάχη ,φωτογραφηθήκαμε στο μνημείο και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής ,γεμάτοι όμορφες εικόνες ,ευχάριστες στιγμές και αξιόλογες αναμνήσεις.

 H Eταιρεία

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας, είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), που ιδρύθηκε το 1999 με έδρα την Πάτρα.

 

Η εταιρεία έχει επιστημονικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από εγγραφές και συνδρομές των μελών, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοτήματα, επιχορηγήσεις και κάθε άλλη θεληματική προσφορά μελών ή τρίτων όπως και έσοδα από τις διάφορες εκδηλώσεις και ενέργειες της Εταιρείας.

Γίνε Υποστηρικτής

Γίνε Μέλος

Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας

Επικοινώνησε μαζί μας:

 

Ν.Ε.Ο Πατρων Αθηνων 9
T.K. 26441
(+30) 2610 439.090
girpatras@gmail.com

Aκολούθησέ μας:

 

FACEBOOK
INSTAGRAM