Διαδραστική ομιλία με θέμα «Διαταραχές συμπεριφοράς, νοητική δυσχέρεια και άνοια», 13/03/24

Στο πλαίσιο των διαδραστικών ομιλιών που έχουν καθιερωθεί από την εταιρεία μας να γίνονται τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα και ώρα 19:00 στο χώρο μας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/03/24 ομιλία με θέμα «Διαταραχές συμπεριφοράς, νοητική δυσχέρεια και άνοια » με ομιλητή τον κ Παναγιώτη Παπαθανασόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Νευρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην Πρόεδρο της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας.

Ο ομιλητής αρχικά αναφέρθηκε στις καταστάσεις ιατρικής αιτιολογίας που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές συμπεριφοράς, οι οποίες με τη σειρά τους δυσκολεύουν την επαφή των ανθρώπων τόσο στο οικογενειακό όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον τους. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για τις διαταραχές της μνήμης δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην άνοια, την 7η συχνότερη αιτία θανάτου. Ακολούθως, εστίασε την προσοχή των ακροατών στο συχνότερο είδος άνοιας, τη νόσο Alzheimer (Αλτσχάιμερ), και στις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας να αναχαιτίσει την εξέλιξη της νόσου. Κλείνοντας, ο ομιλητής αναφέρθηκε στο δύσκολο ρόλο των φροντιστών και στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν έστω και το ελάχιστο κομμάτι μνήμης των ασθενών. Η ενδιαφέρουσα ομιλία έδωσε τη σκυτάλη σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, κατά τον οποίο οι παρευρισκόμενοι προχώρησαν σε πληθώρα ερωτήσεων.

 H Eταιρεία

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας, είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), που ιδρύθηκε το 1999 με έδρα την Πάτρα.

 

Η εταιρεία έχει επιστημονικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από εγγραφές και συνδρομές των μελών, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοτήματα, επιχορηγήσεις και κάθε άλλη θεληματική προσφορά μελών ή τρίτων όπως και έσοδα από τις διάφορες εκδηλώσεις και ενέργειες της Εταιρείας.

Γίνε Υποστηρικτής

Γίνε Μέλος

Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας

Επικοινώνησε μαζί μας:

 

Ν.Ε.Ο Πατρων Αθηνων 9
T.K. 26441
(+30) 2610 439.090
girpatras@gmail.com

Aκολούθησέ μας:

 

FACEBOOK
INSTAGRAM