Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, 03/03/24

Η ΠΕΓΓ την Κυριακή 3/3/24 και ώρα 11 πμ οργάνωσε επίσκεψη-ξενάγηση στο Αρχαιλογικό μουσείο της Πάτρας .Τα μέλη της εταιρείας μπόρεσαν να περιηγηθούν όλες τις αίθουσες αυτού του σύγχρονου μουσείου , με τη συνοδεία της αρχαιολόγου Κας Λίλας Κουτσουμπελίτη η οποία με απλό άμεσο και γλαφυρό τρόπο  παρουσίασε τα σπουδαία ευρήματα -εκθέματα  . Στις  αίθουσες του μουσείου ,που πραγματεύονται κάθε μία  διαφορετικές θεματικές ενότητες , εκτίθενται αξιόλογα αντικείμενα τόσο της Μυκηναϊκής εποχής όσο και της ύστερης Ρωμαικής που βρέθηκαν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας . Σημαντικά ψηφιδωτά , αντικείμενα καθημερινής χρήσης ,καθώς και δημόσιας ζωής θαυμάζει ο επισκέπτης ,ενώ εντύπωση ιδιαίτερη  κάνει η επίσκεψη στο χώρο της νεκρόπολης.

 

Η υποδοχή και η ξενάγηση αυτή ήταν μια ευγενική προσφορά του Μουσείου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και το ΔΣ της ΠΕΓΓ ευχαριστεί ιδιαιτέρως  την διεύθυνση του Μουσείου και  ιδιαίτερα την αρχαιολόγο Κα Κουτσουμπελίτη.

 H Eταιρεία

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας, είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), που ιδρύθηκε το 1999 με έδρα την Πάτρα.

 

Η εταιρεία έχει επιστημονικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από εγγραφές και συνδρομές των μελών, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοτήματα, επιχορηγήσεις και κάθε άλλη θεληματική προσφορά μελών ή τρίτων όπως και έσοδα από τις διάφορες εκδηλώσεις και ενέργειες της Εταιρείας.

Γίνε Υποστηρικτής

Γίνε Μέλος

Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας

Επικοινώνησε μαζί μας:

 

Ν.Ε.Ο Πατρων Αθηνων 9
T.K. 26441
(+30) 2610 439.090
girpatras@gmail.com

Aκολούθησέ μας:

 

FACEBOOK
INSTAGRAM