Μονοήμερη εκδρομή Αθήνα, Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», Θεατρική Παράσταση «Da» – Σάββατο, 19/11/22

Το Σάββατο 19/11/22 η ΠΕΓΓ οργάνωσε μονοήμερη απόδραση στην Αθήνα για παρακολούθηση Θεατρικής παράστασης συνδυάζοντας την με επίσκεψη στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό « Γ. ΑΒΕΡΩΦ ». Έτσι, μέλη και φίλοι της Γηριατρικής ξεκινήσαμε αργά το πρωί, ένα μεγάλο πούλμαν πλήρες, με προορισμό το Φλοίσβο, όπου ελλιμενίζεται το θρυλικό πλοίο. Το Θωρηκτό ναυπηγήθηκε την περίοδο 1908 – 1911 και έλαβε μέρος σε μια σειρά σημαντικών πολεμικών γεγονότων ( Α’ Βαλκανικός Πόλεμος, Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Μικρασιατική Εκστρατεία, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ) συμμετέχοντας ενεργά στη χάραξη της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού Έθνους. Στη συνέχεια παροπλίστηκε και μετατράπηκε σε Πλωτό Ναυτικό Μουσείο. Εκεί μας περίμενε ο κυβερνήτης του πλοίου που με ευγένεια και προθυμία μας ξενάγησε σε όλα τα μέρη αυτού του ιστορικού πλοίου και μας αφηγήθηκε ιστορίες σχετικές με τη ζωή και την ηρωική δράση των μελών του πληρώματος. Εντυπωσιασμένοι και πλουσιότεροι σε γνώσεις συνεχίσαμε και φτάσαμε στο κέντρο της Αθήνας, όπου μετά από μία μικρή περιήγηση γευματίσαμε. Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στο θέατρο Ιλίσσια όπου παρακολουθήσαμε το έργο του Ιρλανδού Hugh Leonard « DA»  (ΝΤΑ), με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό και ένα θίασο αξιόλογων ηθοποιών .Η παράσταση ήταν ενδιαφέρουσα και οι ρόλοι αναδείχτηκαν με σοβαρότητα και επαγγελματική ακρίβεια . Όλοι μείναμε ενθουσιασμένοι από το έργο που παρακολουθήσαμε και αργά το βράδυ πήραμε το δρόμο του γυρισμού στην Πάτρα γεμάτοι συναισθήματα ικανοποίησης, μιας και περάσαμε όλοι μαζί  μία ενδιαφέρουσα μέρα με την ελπίδα και τη διάθεση της επανάληψης παρόμοιων δραστηριοτήτων στο προσεχές μέλλον. 

 H Eταιρεία

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας, είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), που ιδρύθηκε το 1999 με έδρα την Πάτρα.

 

Η εταιρεία έχει επιστημονικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από εγγραφές και συνδρομές των μελών, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοτήματα, επιχορηγήσεις και κάθε άλλη θεληματική προσφορά μελών ή τρίτων όπως και έσοδα από τις διάφορες εκδηλώσεις και ενέργειες της Εταιρείας.

Γίνε Υποστηρικτής

Γίνε Μέλος

Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας

Επικοινώνησε μαζί μας:

 

Ν.Ε.Ο Πατρων Αθηνων 9
T.K. 26441
(+30) 2610 439.090
girpatras@gmail.com

Aκολούθησέ μας:

 

FACEBOOK
INSTAGRAM