Δελτίο Τύπου: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας των ηλικιωμένων. Έναρξη εργασιών.

Με σχετική επιτυχία και συγκρατημένη αισιοδοξία, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, εορτάστηκε και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της τρίτης ηλικίας από την ΠΕΓΓ.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου τελέστηκε η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, με αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της εταιρείας και όλων των ηλικιωμένων, εις την Μονή Γηροκομείου και ακολούθως, όλοι οι παρευρισκόμενοι, απόλαυσαν τον πρωινό καφέ τους, συνοδευμένο από χειροποίητα εδέσματα, σε παρακείμενο κέντρο. Το ήσυχο και όμορφο περιβάλλον της περιοχής και η καλή διάθεση όλων, δημιούργησαν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, με εμφανή την διάθεση όλων για επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση.

Την προηγούμενη έγινε και το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Κ. Γιαννόπουλου, μεγάλου ευεργέτου της Εταιρείας μας και όλων των μελών μας, που έχουν αποδημήσει.

Την επομένη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στην αίθουσα της εταιρείας μας, ετελέσθη αγιασμός για την έναρξη των εργασιών μας και ακολούθησε η προγραμματισμένη εκδήλωση «Covid και ηλικιωμένος», αφού έγιναν σύντομες εισηγήσεις από τους ειδικούς, ακολούθησε διαδραστική συζήτηση. Η ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων στη συζήτηση, έλυσε απορίες και ξεκαθάρισε ερωτήματα και ασάφειες. Το συμπέρασμα της συνάντησης ήταν:
Οι αποστάσεις, οι μάσκες και το συνεχές πλύσιμο των χεριών είναι ή μόνη άμυνα μας, μέχρι ώρας στον φονικό ιό.
Ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να προσθέσουμε στην φαρέτρα μας κι άλλα όπλα πιο αποτελεσματικά.H Eταιρεία

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας, είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), που ιδρύθηκε το 1999 με έδρα την Πάτρα.

 

Η εταιρεία έχει επιστημονικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από εγγραφές και συνδρομές των μελών, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοτήματα, επιχορηγήσεις και κάθε άλλη θεληματική προσφορά μελών ή τρίτων όπως και έσοδα από τις διάφορες εκδηλώσεις και ενέργειες της Εταιρείας.

Νέα

Γίνε Υποστηρικτής

Γίνε Μέλος

Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας

Επικοινώνησε μαζί μας:

 

Ν.Ε.Ο Πατρων Αθηνων 9
T.K. 26441
(+30) 2610 439.090
girpatras@gmail.com

Aκολούθησέ μας:

 

FACEBOOK
INSTAGRAM