sport28635411280

Δελτίο Τύπου για προσεχείς εκδηλώσεις της εταιρείας

1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των ηλικιωμένων – Γιορτή των ηλικιωμένων

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας με την ευκαιρία της γιορτής των ηλικιωμένων, θα ήθελε να ευχηθεί σ’ όλους τους απόμαχους, αλλά απαραίτητους σ’ εμάς (και χρήσιμους) ηλικιωμένους, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Το νόημα της γιορτής αυτής δεν είναι η επισήμανση, (όπως γίνεται κατά καιρούς και οι στατιστικές αποδεικνύουν) ότι η πατρίδα μας είναι χώρα ηλικιωμένων, αυξάνοντας έτσι τη μελαγχολία και την απογοήτευση, που συνοδεύουν τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα των ατόμων της 3ης και 4ης ηλικίας, αλλά είναι:

Να αποτίσουμε φόρο τιμής στους γονείς μας, στους παππούδες μας, στους ηλικιωμένους μας γενικά, που τόσα τους χρωστάμε. Τους αξίζει αγάπη και τιμή για την προσφορά τους στον καθένα μας προσωπικά, αλλά και σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Πρόσφεραν και ακόμη εξακολουθούν να προσφέρουν, όσο οι δυνάμεις τους, τους επιτρέπουν. Παράλληλα όμως, αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα, όπως προβλήματα υγείας, ασφάλειας, πρόνοιας, φροντίδας, συναισθηματικής και ψυχολογικής βίας, ενίοτε δε και κακοποίησης. Η Π.Ε.Γ.Γ. προσπαθεί να καταγράψει, να υπενθυμίσει, να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει για αυτά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποί μας, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής τους και να σταθεί δίπλα τους. Η καταγραφή και η ευαισθητοποίηση σ’ όλα αυτά, αποτελούν την απαρχή της αντιμετώπισης.

Η εταιρεία μας από ιδρύσεώς της, πρωταγωνιστεί σ’ αυτή τη μάχη, διοργανώνοντας για αυτό το σκοπό, ιατροκοινωνικές ημερίδες, συνέδρια, φροντιστήρια, αλλά και πολλές άλλες δράσεις, εθελοντικά πάντοτε, δίνοντας επί πλέον έμφαση στην πρόληψη και τη διατήρηση της καλής υγείας, αλλά και στον σεβασμό, την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία και την τιμή που αρμόζει σ’ αυτούς τους ανθρώπους.
Οι δράσεις μας, εκτός των παραπάνω που αναφέραμε, είναι επίσης το Σπίτι Ημέρας για ανοϊκούς, αλλά και για όλους τους ηλικιωμένους και μη, το οποίο λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και Παρασκευή 5-8 μ.μ.. στη Διεύθυνση Νέα Εθνική οδός Πατρών Αθηνών αρ. 9 & τηλέφωνο επικοινωνίας 2610439090. Σ’ αυτό με την συνεργασία Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Γυμναστών, Δασκάλου Χορού και λοιπών εθελοντών, γίνονται ασκήσεις μνήμης, κινητοποίησης και κοινωνικοποίησης.

Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η εταιρεία μας ευαισθητοποιημένη ιδιαίτερα διοργάνωσε και διοργανώνει συνέχεια ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με τον κορωνοϊό την προφύλαξη και την αντιμετώπιση του τόσο στην Πάτρα, όσο και σε πολλές πόλεις σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, Δήμους κ.λ.π. Επίσης στο 7ο Πανελλήνιο Γηριατρικό Συνέδριο στην ΠΦΥ, που διοργανώσαμε στην Καλαμάτα 17-20 Σεπτεμβρίου, εδόθη ιδιαίτερη έμφαση στο παραπάνω θέμα.

Προσεχώς θα αρχίσουν δια ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα εκμάθησης Η/Υ, προκειμένου οι ηλικιωμένοι να μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, να ενημερώνονται για ότι τους αφορά, να επικοινωνούν μέσω viber, e-mail, messenger κ.λ.π. Η παρακολούθησης είναι δωρεάν για όποιον το επιθυμεί. Όλες οι ηλικίες έχουν δικαίωμα στην μάθηση και στην ελπίδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο