Τριήμερη εκδρομή της Π.Ε.Γ.Γ – Δελτίο Τύπου

Η προγραμματισμένη εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Μετέωρα –Ελάτη – Μέτσοβο από την Π.Ε.Γ.Γ  πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το τριήμερο 26 έως 28 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο το πρωί αναχωρήσαμε από την Πάτρα, με ένα  πούλμαν 50 ατόμων, κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση πρώτα στην Ιτέα και στη συνέχεια  έξω από τη Λαμία και κατευθυνθήκαμε  στη λίμνη Πλαστήρα. Με αφετηρία την πεζούλα και  αφού πρώτα δειπνήσαμε σε τοπικό εστιατόριο, συνεχίσαμε την παραλίμνια περιήγηση φτάνοντας ως το φράγμα. Νωρίς το απόγευμα αφού θαυμάσαμε το πανέμορφο τοπίο, επιστρέψαμε στην Καρδίτσα, όπου τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο. Μετά από ολιγόωρη ξεκούραση περιηγηθήκαμε στην πόλη και το βράδυ καταλήξαμε σε τοπική ταβέρνα, όπου δειπνήσαμε με τους ήχους ρεμπέτικης κομπανίας.

Την Κυριακή, μετά το πρωινό και τον προαιρετικό εκκλησιασμό αναχωρήσαμε για τα Μετέωρα. Εκεί, μας περίμενε ξεναγός και ξεκινήσαμε την  επίσκεψη και ξενάγηση στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ και στην γυναικεία μονή του Αγίου Στεφάνου.  Θαυμάσαμε τις μονές αυτές και απολαύσαμε την υπέροχη θέα πάνω από τους βράχους. Ακολούθως, κατεβήκαμε στην Καλαμπάκα, όπου δειπνήσαμε και κατόπιν επισκεφθήκαμε το μουσείο φυσικής  ιστορίας και το μουσείο μανιταριών, αξιόλογα μουσεία που κάνεις δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στα όμορφα Τρίκαλα και περπατήσαμε στους δρόμους της πόλης,  το πανέμορφο ποτάμι και τους τεχνητούς καταρράκτες και θαυμάσαμε μια πόλη πρότυπο. Δεν παραλείψαμε να απολαύσουμε το καφεδάκι μας στις καφετέριες  που στεγάζονται στους αρκετούς πεζόδρομους της πόλης. Το βράδυ επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Τη Δευτέρα, στις 9 το πρωί, επισκεφτήκαμε την Πύλη Τρικάλων με το ιστορικό πέτρινο γεφύρι όπου σταματήσαμε για φωτογράφηση και για να απολαύουμε το εξαιρετικό τοπίο. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε  στην Ελάτη, όπου σταματήσαμε για καφέ και  περπατήσαμε στο πανέμορφο ελατοσκέπαστο χωριό. Ακολούθως ξεκινήσαμε για το Μέτσοβο, όπου γευματίσαμε. Αργά το απόγευμα, πήραμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας ενδιάμεση στάση  έξω από τα Ιωάννινα για καφέ.

Η τριήμερη αυτή εξόρμηση μας άφησε άριστες εντυπώσεις. Περάσαμε όμορφα, απολαύσαμε όμορφες διαδρομές, επισκεφτήκαμε υπέροχα μέρη και όλοι μαζί γλεντήσαμε και χαρήκαμε.

ΤΟ Δ.Σ. της Π.Ε.Γ.ΓH Eταιρεία

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας, είναι μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), που ιδρύθηκε το 1999 με έδρα την Πάτρα.

 

Η εταιρεία έχει επιστημονικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι πόροι της εταιρείας προέρχονται από εγγραφές και συνδρομές των μελών, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοτήματα, επιχορηγήσεις και κάθε άλλη θεληματική προσφορά μελών ή τρίτων όπως και έσοδα από τις διάφορες εκδηλώσεις και ενέργειες της Εταιρείας.

Γίνε Υποστηρικτής

Γίνε Μέλος

Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας

Επικοινώνησε μαζί μας:

 

Ν.Ε.Ο Πατρων Αθηνων 9
T.K. 26441
(+30) 2610 439.090
girpatras@gmail.com

Aκολούθησέ μας:

 

FACEBOOK
INSTAGRAM